U prostorijama Pastoralnog centra u Nijemcima dana 09. prosinca 2021.g. s početkom u 13,00 sati održana je završna konferencija projekta NISA-Nismo sami II.

Udruga „Doba mudrosti“ partner je općini Nijemci na ovom projektu, zajedno sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, PU  Vinkovci i Centrom za socijalnu skrb Vinkovci.

Na početku konferencije nazočne je pozdravio općinski načelnik Vjekoslav Belajević koji je naglasio vrijednost ovog projekta i koliko je on važan, kako za nezaposlene žene, tako i za stare i nemoćne osobe naše općine. Zahvalio se svim ženama kao i voditelji i asistentu na dobro provedenom projektu.

Voditeljica projekta Marija Rimac, kroz prezentaciju je predstavila rezultate i ostvarene pokazatelje. Tako je istaknula da je na projektu bilo zaposleno 25 žena koje su radile na poslovima pružanja usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.  One su kroz 12 mjeseci skrbile o ukupno 180 krajnjih korisnika sa područja cijele općine Nijemci. Pružale su im usluge kao što su čišćenje stambenog prostora, dostava namirnica i lijekova, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju osobne higijene, održavanje okućnice, podrška kroz razgovor i druženje i sl. Svi su korisnici, na mjesečnoj bazi, primali pakete sa kućanskim i osnovnim higijenskim potrepštinama. Tako je podijeljeno ukupno 1800 paketa.

Također, u sklopu projekta, 23 žene su završile osposobljavanje za zanimanje računalni operater. Cilj  je, da žene, po završetku projekta budu konkurentnije na tržištu rada i lakše pronađu novi posao.

Na kraju je istaknuto da je projekt u potpunosti ostvario svoj cilj i svrhu jer je pridonio zapošljavanju žena pripadnica ranjivih skupina u lokalnoj zajednici, a starim i nemoćnim osobama pružena je pomoć i tako podignuta kvaliteta njihovog života.

Projekt NISA- Nismo sami II, započeo je 22.07.2020.g. i traje do 22.01.2022.g. Sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 2.301.399,25

bdr

kn.